ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

- Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τα μάτια σας! -

ΚΟΚΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ;

Θα πρέπει να ανησυχήσετε εφόσον το κοκκίνισμα συνοδεύεται από πόνο και θόλωση της όρασης. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει σύντομα να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΤΣΙΜΠΛΕΣ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;ΤΟ ΚΟΛΛΥΡΙΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ.

Πιθανόν να οφείλεται σε κάποιο πιο σπάνιο μικρόβιο και να πρέπει να ληφθεί καλλιέργεια η να υπάρχει κακή λειτουργία του παροχετευτικού συστήματος των δακρύων με αποτέλεσμα αυτά να λιμνάζουν και να επιμολύνονται.

ΕΒΛΑΛΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΠΥΡΑΚΙ ΣΤΟ ΒΛΕΦΑΡΟ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Εφόσον το έχετε πάνω από 2 μήνες και δεν υποχωρεί πρέπει να το δει ο Οφθαλμίατρος σας.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ;

Το γλαύκωμα είναι μια πάθηση κατά την οποία η πίεση του ματιού αυξάνεται και προκαλεί βλάβη στο οπτικό νεύρο. Μακροπρόθεσμα η αυξημένη πίεση χωρίς θεραπεία οδηγεί σε απώλεια της όρασης. Η θεραπεία της πάθησης είναι φαρμακευτική ή χειρουργική..

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Με την πάροδο της ηλικίας ή σπανιότερα εξαιτίας άλλων λόγων ο φυσιολογικός φακός του οφθαλμού θολώνει. Ο σκοπός της εγχείρησης καταρράκτη είναι να αντικατασταθεί ο θολωμένος φακός  (καταρράκτης) με έναν τεχνητό διαυγή φακό μέσα στο μάτι.

ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΧΩ "ΣΚΟΥΠΙΔΑΚΙΑ" ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Τα μάτια που «καίνε» και «κόβουν» πιθανότατα πάσχουν απο ξηροφθαλμία. Θα πρέπει να εξεταστείτε απο οφθαλμίατρο για να το διαπιστώσει και να διερευνήσει εάν τυχόν υπάρχει κάποιο υποκείμενο συστηματικό νόσημα, όπως συμβαίνει σε μερικές τέτοιες περιπτώσεις.

ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΝΩ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΤΟΚΩΝΟ;

Παρότι δεν αποτελεί κοινό σύμπτωμα του κερατόκωνου, το οφθαλμικό stress μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση του οφθαλμού με επακόλουθο το άλγος. Θα ήταν καλό να βεβαιωθείτε πως είναι σωστή η διόρθωσή σας.

Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;

Όπως και στα υπόλοιπα όργανα, έτσι και στα μάτια ο διαβήτης προκαλεί διαταραχές του μεταβολισμού των κυττάρων και επομένως και των αγγείων. Προκύπτουν, έτσι, ανευρύσματα, αιμορραγίες και εξιδρώματα από διαρροή των αγγείων, με αποτέλεσμα οίδημα στην ωχρά κηλίδα. Ακόμη, μπορεί να προκύψουν παθολογικά αγγεία, στην παραγωγική μορφή, που μπορούν εύκολα να προκαλέσουν αιμορραγία και αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς  χιτώνα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ;

Η ωχρά κηλίδα δεν είναι πάθηση, αλλά μια φυσιολογική περιοχή του βυθού του ματιού, οβάλ σχήματος, η οποία αποτελείται από εκατομμύρια νευρικών κυττάρων και εντοπίζεται στο κέντρο του αμφιβληστροειδή. Ο αμφιβληστροειδής είναι ο φωτοευαίσθητος ιστός στο εσωτερικό του ματιού που στέλνει οπτικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο δια μέσου του οπτικού νεύρου. Η ωχρά είναι υπεύθυνη για την ευκρινή όραση και την αντίληψη των χρωμάτων. Είναι αυτή που μας επιτρέπει να βλέπουμε τις λεπτομέρειες των πραγμάτων και να διαβάζουμε.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

- Το Ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Αγίας Σοφίας 18

error: Συναγερμός: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!