ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΥΓΙΗ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΥΓΙΗ ΚΑΘΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ

Μεταξύ των πολλών αλλαγών που υφίσταται το σώμα μας καθώς μεγαλώνουμε είναι οι αλλαγές στην όρασή μας.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση πολλών απειλητικών για την όραση καταστάσεων, γι ‘αυτό πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για σημάδια απώλειας όρασης που σχετίζονται με την ηλικία. Υπάρχουν επίσης πιο καλοήθεις τρόποι με τους οποίους η όρασή μας μπορεί να αλλάξει με την πάροδο των ετών και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και για αυτούς!

 

Οι κύριες αλλαγές στην όραση που σχετίζονται με την ηλικία

Μερικές από τις πιο συχνές αλλαγές που μπορούν να συμβούν στην όρασή μας με την ηλικία περιλαμβάνουν:

  • Αλλαγές στην αντίληψη του χρώματος: όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερα χρώματα μπορεί να γίνουν θαμπά ή κιτρινωπά.
  • Μειωμένη παραγωγή δακρύων:τα μάτια μας παράγουν λιγότερα δάκρυα καθώς μεγαλώνουμε, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα ξηροφθαλμίας. Χρειαζόμαστε δάκρυα για να διατηρήσουμε καθαρή όραση και να διατηρήσουμε την υγεία των ματιών, οπότε αυτό μπορεί να είναι μια ενόχληση.
  • Απαιτούμε περισσότερο φως για να δούμε:αρχίζουμε να χρειαζόμαστε περισσότερο φως για να βλέπουμε καθαρά καθώς μεγαλώνουμε.
  • Πρεσβυωπία:η συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων άνω των 45 ετών αντιμετωπίζει προβλήματα με την κοντινή όραση. Ο λόγος για αυτό είναι ότι το μάτι χάνει την ελαστικότητά του, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εστίαση σε κοντινές αποστάσεις.

 

Πιο σοβαρές οφθαλμολογικές καταστάσεις που απειλούν την όραση

Οποιοδήποτε από τα παραπάνω ζητήματα μπορεί να είναι ενοχλητικό, ακόμη και αν υπάρχουν τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους, αλλά υπάρχουν και αρκετές απειλητικές για την όραση συνθήκες για τις οποίες η ηλικία είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου :

  • Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια
  • Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
  • Καταρράκτης
  • Γλαύκωμα
  • Αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς

Οι εξελίξεις στην ιατρική και την τεχνολογία έχουν διευκολύνει τη θεραπεία ή την επιβράδυνση της προόδου αυτών των καταστάσεων. Η έγκαιρη διάγνωση είναι προς το παρόν ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί μια ευνοϊκή πρόγνωση , οπότε φροντίστε να πραγματοποιείτε τις τακτικές οφθαλμολογικές σας εξετάσεις καθώς μεγαλώνετε.

 

Ο στόχος μας είναι η υγεία σας!

Η σημασία των ετήσιων οφθαλμολογικών εξετάσεων – ιδίως για ασθενείς άνω των 40 ετών – δεν μπορεί να υποτιμηθεί . Αν έχει περάσει περισσότερο από ένα έτος από την τελευταία φορά που σας είδαμε, τότε είναι μια καλή στιγμή για να προγραμματίσετε το επόμενο ραντεβού σας!

Ανυπομονούμε να σας δούμε!

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Σιούλης Χρήστος εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ (Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων) το 1981 και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημ...
Χρήστος Σιούλης στο γραφείο κοντινή φωτογραφία 12

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Σχόλια
Τηλέφωνο *
Το ιατρείο μας λειτουργεί καθημερινά ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού και βρίσκεται επί της οδού Αγίας Σοφίας 18.
Ονοματεπώνυμο *
Email *
Μήνυμα