ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΦΘΑΛΜΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Girl eye

ΟΦΘΑΛΜΙΚΟ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ

YΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΟΣ QUANTEL MEDICAL AVISO OPHTHALMIC ULTRASOUND

Το οφθαλμικό υπερηχογράφημα, είναι μια γρήγορη, μη επεμβατική εξέταση που χρησιμοποιείται συνήθως στην κλινική πρακτική για να εκτιμηθεί η δομική ακεραιότητα και η παθολογία του οφθαλμού και του οφθαλμικού κόγχου.
Χρησιμοποιεί ακουστικά κύματα υψηλής συχνότητας(υπερήχους) για να μελετήσει την ανατομία  του οφθαλμικού βολβού μέσω μιας δισδιάστατης απεικόνισης του ή μέσω επαρμάτων, κυρίως  όταν τα διαθλαστικά μέσα είναι αδιαφανή και πραγματοποιείται για περιπτώσεις όπως  αποκόλληση αμφιβληστροειδούς,συγγενές γλαύκωμα, αιμορραγία υαλώδους σώματος, καταρράκτης και διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά.

Χρησιμοποιούνται δύο εξεταστικές μέθοδοι, η Α –Υπερηχογραφία και η Β-Υπερηχογραφία:
– Η βιομετρία υπερήχων A-scan χρησιμοποιείται στην οφθαλμολογία για τη μέτρηση του αξονικού μήκους του οφθαλμού το  οποίο είναι βασικός καθοριστικός παράγοντας στις συνήθεις διαταραχές της όρασης.
– Η Β υπερηχογραφία (B scan), είναι μια δισδιάστατη απεικόνιση των υπερήχων και μας παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον βολβό και το εσωτερικό του και χρησιμοποιείται για τη διάγνωση διαφόρων οφθαλμικών ασθενειών. Πραγματοποιείται όταν επιθυμούμε να έχουμε μια εικόνα του βυθού του ματιού.

Παθήσεις για τις οποίες κάνουμε υπερηχογράφημα:

 • Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς
 • Αποκόλληση χοριοειδούς
 • Μελάνωμα χοριοειδούς και άλλοι ενδοφθάλμιοι όγκοι.
 • Αιμορραγία υαλώδους σώματος
 • Οφθαλμικά τραύματα
 • Καταρράκτης
 • Ενδοφθάλμια ξένα σώματα
 • Ενδοφθαλμίτιδες
 • Παθολογίες του κόγχου.
 • Καταρράκτης
 • Υψηλή μυωπία
 • Συγγενές γλαύκωμα

 

Στο Opalion Οφθαλμολογικό Κέντρο διαθέτουμε τον υπερηχογράφο Quantel Medical Aviso Ophthalmic Ultrasound. Η AVISO είναι η αναφορά στην οφθαλμική απεικόνιση υπερήχων χάρη στην εξαιρετική ποιότητα της εικόνας για τον οπίσθιο πόλο και τη διάγνωση του πρόσθιου τμήματος και χρησιμοποιείται στα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα υπερήχων σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Σιούλης Χρήστος εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ (Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων) το 1981 και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημ...
Χρήστος Σιούλης στο γραφείο κοντινή φωτογραφία 12

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Σχόλια
Τηλέφωνο *
Το ιατρείο μας λειτουργεί καθημερινά ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού και βρίσκεται επί της οδού Αγίας Σοφίας 18.
Ονοματεπώνυμο *
Email *
Μήνυμα