ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Happy mature man sitting near a lake

ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Παρά την ηλικία σας ή τη φυσική σας κατάσταση, μια ετήσια οφθαλμολογική εξέταση  βοηθά να εντοπίσετε τυχόν προβλήματα σε πρώιμο στάδιο και να τα προλάβετε. Η περιοδική εξέταση των ματιών ελέγχει για κοινές παθήσεις, αξιολογεί τον τρόπο λειτουργίας των ματιών σας και λειτουργεί ως δείκτης για τη συνολική σας υγεία. Η περιοδική ολοκληρωμένη οφθαλμολογική εξέταση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προστασία της όρασής σας, επειδή μπορεί να εντοπίσει τα προβλήματα στο αρχικό τους στάδιο. Οι άνθρωποι που περνούν πολλές ώρες μπροστά από οθόνες υπολογιστών, οι συγκολλητές, όσοι εργάζονται σε μικρομετρητές κ.λπ. χρειάζονται τακτική εξέταση για να διαπιστωθεί η ανάγκη για συνταγογραφούμενους φακούς γυαλιών. Όπως το σώμα μας, έτσι και τα μάτια μας αποδυναμώνονται καθώς μεγαλώνουμε. Οι οφθαλμικές παθήσεις εμφανίζονται στον άνθρωπο κυρίως στην ηλικία των 40 ετών και άνω.Η πρεσβυωπία, ο καταρράκτης και ο ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι κοινές οφθαλμικές παθήσεις που σχετίζονται με την ηλικία και μπορεί να οδηγήσον σε απώλεια όρασης. Συνεπώς, από την ηλικία των 40 ετών και άνω, απαιτείται πιο συχνή επίσκεψη στον οφθαλμίατρο. Ακολουθούν ορισμένες βασικές διαδικασίες εξέτασης των ματιών:

1. Ιατρικό ιστορικό – Αρχικά ο οφθαλμίατρος θα αξιολογήσει το προηγούμενο και το τρέχον ιατρικό ιστορικό σας, καθώς και το ιατρικό ιστορικό της οικογένειας για να προσδιορίσει την κατάσταση της υγείας των ματιών σας.

2. Έλεγχος οπτικής οξύτητας– Εξετάζεται η καθαρότητα της όρασής σας με τη βοήθεια οφθαλμικού διαγράμματος για να προσδιοριστεί η τρέχουσα οπτική οξύτητα.

3. Εξέταση οφθαλμικής κινητικότητας- Η εξέταση  προσδιορίζει πόσο καλά λειτουργούν τα μάτια και το οπτικό σας σύστημα όσον αφορά την κίνηση, τα αντανακλαστικά και την παρακολούθηση

4. Ανίχνευση σφάλματος διάθλασης – Στο πλαίσιο αυτής της εξέτασης, χρησιμοποιείται μία συσκευή για τον προσδιορισμό του μεγέθους του διαθλαστικού σφάλματος και τον προσδιορισμό των προτύπων και των μετρήσεων για γυαλιά οράσεως, εάν απαιτείται.

5. Βιομικροσκοπία- Μια σχισμοειδής λυχνία χρησιμοποιείται για να φωτίσει με φως υψηλής έντασης το μάτι για να διευκολύνει την εξέταση του πρόσθιου τμήματος του ανθρώπινου ματιού – συμπεριλαμβανομένου του επιπεφυκότα, της ίριδας, του φυσικού κρυσταλλοειδούς φακού και του κερατοειδούς.

6. Βυθοσκόπηση (Οφθαλμοσκόπηση)- Πρόκειται για μια εξέταση που επιτρέπει στον οφθαλμίατρο να δει το εσωτερικό του βυθού του ματιού και άλλες δομές (συμπεριλαμβανομένου του αμφιβληστροειδούς, του οπτικού δίσκου, της ωχράς κηλίδας και των αγγείων).

Ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη σωματική σας υγεία, οι ετήσιες οφθαλμολογικές εξετάσεις είναι ζωτικές για  την εύρυθμη λειτουργία της  όρασή σας. Εκτός από τον τακτικό έλεγχο,ωστόσο, είναι σημαντικό να φροντίζετε οι ίδιοι τα μάτια σας κάνοντας τακτική άσκηση, θρεπτική διατροφή και ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής.Εάν θέλετε περισσότερες συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε τα μάτια σας υγιή και την όρασή σας ισχυρή,  τότε επικοινωνήστε μαζί μας στο (+30) 2310.263.634 ή στείλτε email στην διεύθυνση contact@opalion.gr και προγραμματίστε ένα ραντεβού με την πρώτη ευκαιρία! Είμαστε στη διάθεσή σας!

 Opalion Οφθαλμολογικό κέντρο – Σιούλης Χρήστος MD PhD.

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Σιούλης Χρήστος εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ (Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων) το 1981 και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημ...
Χρήστος Σιούλης στο γραφείο κοντινή φωτογραφία 12

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Σχόλια
Τηλέφωνο *
Το ιατρείο μας λειτουργεί καθημερινά ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού και βρίσκεται επί της οδού Αγίας Σοφίας 18.
Ονοματεπώνυμο *
Email *
Μήνυμα