ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΟΠΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ-ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
child’s eye, blue eyes

ΟΠΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ-ΑΓΓΕΙΟΓΡΑΦΙΑ

Το DRI OCT Triton Plus είναι μια καινούρια συσκευή οπτικής τομογραφίας υψηλής ταχύτητας σάρωσης (το μοναδικό που κάνει 100.000 A-Scan/sec) και καλύτερης ευαισθησίας σήματος στα βαθύτερα στρώματα. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα απεικόνισης τόσο σε δισδιάστατη μορφή όσο και σε τρισδιάστατη.

Επίσης η ογκομετρική απόκτηση δεδομένων επιτρέπει την παρατήρηση όλων των στρωμάτων του αμφιβληστροειδούς (5 στρώματα και 7 ορίων) σε όλη την εξεταζόμενη περιοχή. Ο συνδυασμός της συσκευής OCT με μια μη μυδριατική κάμερα βυθού επιτρέπει την πληρέστερη έγχρωμη και ανέρυθρη απεικόνιση των τμημάτων του βυθού με ταυτόχρονη απεικόνιση των τομών της OCT προσφέροντας έτσι πραγματική αντιστοίχηση μεταξύ OCT και Fundus Camera. Επιπλέον η DRI OCT Triton plus προσφέρει εξαιρετικές απεικονίσεις εικόνων φλουοροαγγειογραφίας και αυτοφθορισμού ταυτόχρονα με την απεικόνιση των εικόνων OCT.

Η ενσωματωμένη LCD οθόνη αφής (Touch Screen) βοηθάει στην ακριβέστερη εστίαση η οποία γίνεται με χρωματικές κηλίδες εστίασης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο όλων των παραμέτρων της εξέτασης του OCT καθιστώντας την εξέταση μια απλή διαδικασία.

Αυτή η νέα δυνατότητα επιτρέπει να γίνει ποσοτικός έλεγχος της ροής του αίματος στον αμφιβληστροειδή, το φωτοευαίσθητο τμήμα του ματιού, για να βοηθήσει στη διαχείριση ασθενειών που προκαλούν προοδευτική τύφλωση όπως η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια ή η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Η τεχνολογία αυτή προσθέτει ένα σημαντικό στοιχείο στον αλγόριθμο επεξεργασίας με την ποσοτικοποίηση της πυκνότητας των αιμοφόρων αγγείων στο μάτι, όπου μπορεί να ανιχνευθεί η ροή του αίματος.

Έτσι, η έγκαιρη ανίχνευση της νόσου του οφθαλμού είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της θεραπείας, και για πρώτη φορά, οι αλλαγές στη μικροκυκλοφορία του αμφιβληστροειδούς του ασθενούς μπορεί να προσδιοριστούν ποσοτικά χρησιμοποιώντας μία μη-επεμβατική μέθοδο.

Επιπλέον, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε αυτές τις αλλαγές από επίσκεψη σε επίσκεψη και για να κατανοήσουμε καλύτερα το ρυθμό εξέλιξης της νόσου και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Σιούλης Χρήστος εισήχθη στο Ιατρικό τμήμα της ΣΣΑΣ (Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων) το 1981 και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημ...
Χρήστος Σιούλης στο γραφείο κοντινή φωτογραφία 12

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΙΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ MD, PhD

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ, ΥΑΛΟΕΙΔΟΥΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
email *
Σχόλια
Τηλέφωνο *
Το ιατρείο μας λειτουργεί καθημερινά ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού και βρίσκεται επί της οδού Αγίας Σοφίας 18.
Ονοματεπώνυμο *
Email *
Μήνυμα